El-Iraja vanaf 2002

Neem contact op voor meer informatie of interesse: info@el-iraja.nl of via Facebook


Over El-Iraja vanaf 2002
Geschreven door Davinia

Voor degene die mij niet kennen zal ik mij even voorstellen, ik ben Davinia Deckers ik woon in Eethen en ik mag mij , op dit moment, de trotse eigenaar noemen van 5 Afghaanse windhonden. Hoe ik aan dit bijzondere ras ben gekomen is niet zo heel verrassend,

voor diegene die mij kent, daar ik bijna tussen de afghanen ben geboren, op dat moment had mijn moeder 6 Afghaanse Windhonden in huis. Als mijn moeder eens naar een tentoonstelling ging, wilde ik altijd mee om alvast te oefenen met showen en deed ik weleens mee aan een kind-hondshow,  ik vond het geweldig !


 

Ook hebben we een aantal nestjes gehad, 5 totaal, de laatste was alweer in 1986, de 2 teefjes die we daaruit gehouden hebben zijn geboren met de welberuchtte, Chernobyl ramp, ze hebben dan ook nooit pupjes kunnen krijgen.
Daar we dus geen zelfgefokte hondjes meer kregen, werden onze hondjes steeds ouder tot we uiteindelijk geen honden meer hadden, eigenlijk ongeloofelijk als ik dit zo opschrijf, ik kan het me ook niet meer voorstellen hoe het is zonder honden!!!en zou het ook niet meer willen!
Na 2 jaar zonder hond geleefd te hebben kwam toch echt weer het moment om een nieuwe afghaanse windhond aan te schaffen, maar ja waar haal je die dan vandaan? Goede vrienden van ons, die toen wij nog fokten hun eerste afghaan bij ons kochten, kregen binnenkort een nestje pups en dus maar eens geinformeerd, en ja we konden er een kopen bij hun, Margit en Frank Langenberg van de kennel Fatinat Al Sjark.
En zo kwam 02-03-2002 onze nieuwe aanwinst ter wereld Djamahl, er waren 2 reuen geboren, een aantal broers en zussen waren bij de geboorte overleden, erg schrikken nauurlijk, maar wij waren blij dat er 2 reuen over waren, we wilden graag een reu.
elke week gaan kijken natuurlijk, en zo ook de andere eigenaar van de andere pup ontmoet, Tim Hendriks, waar we nog steeds  erg goed bevriend mee zijn.
Na 5 jaar Djamahl alleen gehad te hebben kriebelde het toch weer om er nog een afghaan bij te nemen, een meisje leek me wel leuk voor evt ook een nestje, dus goed uitgepluist wat er geboren ging worden bij de verschillende fokkers, en zo kwam ik bij Harriet van Itallie terrecht El Shariat kennel. Contact opgenomen en een paar goede gesprekken gehad, en ik was in de wolken want ik mocht  een pup kopen!!!
Helemaal te gek was dat ik ondertussen goed contact kreeg met de fokster en ook bij de bevalling mocht zijn, dat is toch wel heel bijzonder om dan je eigen hondje geboren te zien worden!!! 2x per week gaan kijken (was eigenlijk nog te weinig haha) en een heel mooi teefje uitgezocht, Farah Fee El Shariat. (Zindehsjah’s Almaaz X CH. Chardischa El Shariat)
Onze andere aanwinst “Hind” is een verhaal apart hoe ze bij ons is gekomen, Na inmiddels een paar jaar goed contact met Harriet te hebben en waar ik ook bij haar volgend nest bij de bevalling mocht zijn, had ze nog een teefje over, de rest was inmiddels al naar hun nieuwe baasjes toe.
Harriet ging een paar dagen naar de crufts toe en zocht eigenlijk nog een oppas voor het overgebleven pupje, normaal gesproken zou ik zoeits nooit gedaan hebben maar alsof het zo moest zijn, mocht ze bij mij logeren.
Ik wist natuurlijk wel dat het en mooi hondje was uit een mooie en interessante combinatie, maar ik was niet op zoek naar een nieuwe pup.
Toen ze eenmaal bij me was en het meteen super klikte met de andere honden, kon ik haar eens goed bekijken, mijn moeder was meteen weg van haar (het was ook onze nestkeus geweest) en bedacht dat we eigenlijk gek zouden zijn om haar ergens anders naartoe te laten gaan, ik dus met de fokster contact opgenomen via de sms!!! En gezegd dat ik ze eigenlijk wilde houden, dat ze ze niet meer terug kreeg…Toen ik een sms terug kreeg stond daarin “dat is goed!!” ik dacht dat ze een grapje maakte, en ik weer gereageerd “maar ik meen het !” kreeg ik later weer een sms terug ” maar ik ook” nou we waren overrompeld thuis, haha we hadden er een pup bij!!!! Harshad El Shariat (Hind).
Heel gelukkig als we waren met onze 3 prachtige afghanen, zouden we het geweldig vinden om weer eens een nestje pups te hebben,
zo zochten we heel zorgvuldig een prachtige reu uit voor onze Farah Fee.
Na alle voorbereidingen was het dan zover, de dekkig…erg spannend allemaal, en na dagen op rij een prachtige dekking, volgde 4 lange
weken verder het verlossende woord van de echo…ze was drachtig!!!
na 62 dagen dracht, die op het einde toch echt heel zwaar werd voor Farah, met zo een dikke buik en erg warme temperatuur buiten
baarde ze op 04-05-2011 een prachtig nestje van 6 geweldige mooie grote pups!!!
Weer het eerste El Iraja nest sinds 1986!!!
Daaruit hielden we uiteindelijk 2 prachtige reuen, die weer onze toekomst vormen op show en ren-cours gebied en wie weet voor dekkingen.

Na een succesvol showjaar kregen we op een avond een zeer welkom, maar onverwacht telefoontje uit Duitsland van Waru-Shah’s kennel, met de vraag of Djamahl een dekking zou mogen geven…..we wilden dat heel graag natuurlijk proberen, maar onze man was ondertussen wel 10 jaar…
Ze kwamen met een schitterende black and tan teef , en de dekking verliep meer dan soepel, alsof djamahl nooit anders had gedaan :-)
Daarna volgde het mooiste nieuws wat ik ooit had gehoord..Djamahl zou vader worden!!!!
En zo volgde daar onze laatste aanwinst Waru-Shah’s Djamilah!

We zijn nu een aantal jaren verder en de rollen zijn omgedraaid, nu ga ik naar de shows en gaat mijn moeder met mij mee, ze is mijn trouwste supporter! Ik ben heel blij dat mijn moeder de liefde voor de Afghaanse windhond aan mij heeft doorgegeven, ik kan niet meer zonder ze, ze zijn  mijn leven, en hoe, ik geniet er elke dag met volle teugen van!!

 

 

Tagged , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.