Coursen met een Afghaan

Artikel: Windhonden Coursing

 

Bij windhondencoursing (ook wel Lure Coursing) wordt de jacht op een prooi nagebootst. Windhonden jagen op zicht en de prooi, meestal van plastic, lijkt daarom enigszins op een haas. De prooi, wordt aan een stuk draad van ongeveer 1000 meter lang bevestigd. Al naar gelang de grootte van het terrein en lengte van het parcours, worden hier een 10 tot 20-tal klossen uitgezet. Voor de grote hondenrassen is de baan tussen de 500 en de 1000 meter lang en voor de kleinere rassen tussen de 400 en 700 meter.

Door het inhalen van de draad zigzagt de prooi om de klossen en zo wordt het ‘slaan van haken’ door een vluchtende haas nagebootst.

Greyhounds ziet men meer op de (ovale) renbaan. Op het coursingveld zijn zij wat blessuregevoeliger, vooral vanwege de wendingen die hier gemaakt moeten worden. Ook afghanen en whippets zijn daar vaak te vinden.

Tagged , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.